#9 Veranderen voor luie mensen met Ayca Szapora - Sylvia Bochem
Hans de Waard
#8 Hoe ballast ons leven regeert met Hans de Waard
24 juli 2020
Toon alles

#9 Veranderen voor luie mensen met Ayca Szapora

Ayca Szapora

Ayca Szapora (1974) neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelfrealisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma

Ayca Szapora is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelfrealisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma. Haar hersenonderzoek resulteerde in meerdere wetenschappelijke publicaties over creativiteit, onbewuste cognitieve strategieën en hoe je de manier kunt veranderen waarop je brein problemen oplost en nieuwe ideeën vormt. Over dit laatste schreef ze samen met Paul Smit een boek: Veranderen voor luie mensen.

Bijna iedereen wil wel iets veranderen in het leven, maar er is één klein probleempje: stiekem zijn we allemaal lui. En daar kunnen we niets aan doen! Ons brein is er namelijk op gericht om zoveel mogelijk energie te besparen. Gelukkig kunnen wij ons brein ook voor ons laten werken in plaats van tegen ons! Dat legt neurowetenschapper (en expert op het gebied van verandering) Ayca  op een heldere en humoristische wijze uit tijdens dit interview. Of het nu gaat om persoonlijke verandering of om verandermanagement, straks weet je precies waarom het jou tot nu niet helemaal is gelukt, en hoe je dat met één inzicht voorgoed om kunt draaien. Dus alleen maar redenen om lekker te gaan luisteren!

Belangrijke links:
–> Meer informatie over het boek Veranderen voor luie mensen en het werk van Ayca Szapora vind je hier

Direct luisteren? Dan zijn er drie opties:

–> Via iTunes. De beste manier om te beluisteren als je op een Apple apparaat zit (iPhone, iPad, MacBook, e.d.);
–> Via je favoriete podcast app op je Android telefoon (zoek vervolgens naar ‘100% Energie(k) podcast’);
–> Via Spotify, super makkelijk, zie onderstaand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Sylvia
Vragen?